Het labyrint is een oeroud symbool. Het labyrint is een slingerend pad, dat je naar het centrum brengt. Een oeroud symbool voor het leven zelf, want wat is het leven anders dan stap voor stap onze weg gaan, ook al zien we niet altijd de weg helder en hebben we soms het gevoel ver van huis te zijn of net niet.

Het labyrint  heeft, in tegenstelling tot het doolhof, één weg. Er zijn geen doodlopende wegen. Toch is dit labyrint zeker niet de kortste weg van punt a naar punt b, eerder het tegendeel. Het labyrint slingert, soms ben je vlakbij het midden om daarna een bocht te maken en weer heel ver van het midden te zijn. Bij het labyrint gaat het om de weg en misschien wel om het plezier van het stappen. Het is ook het enige wat je moet doen: stap na stap verder gaan en vertrouwen dat de weg je brengt waar je moet zijn.

Een ander opvallend kenmerk van een labyrint is dat er geen eindpunt is. Het midden is niet het einde, maar een keerpunt. Van daaruit stap je dezelfde weg terug naar buiten, de wereld in. Symbolisch staat de weg naar binnen, voor de weg die we afleggen met onszelf, ons innerlijk transformatieproces. De weg vanuit het midden naar buiten, is de kans die we krijgen om dat wat we geleerd hebben onderweg te integreren en mee te nemen in ons leven van alledag.

Regelmatig organiseren we workshops en activiteiten rond het labyrint. En ook klanklichaam heeft een eigen labyrint !

Schrijf je online in

    menupagina_helendestem

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial