menupagina_helendestem

Het hoeft weinig betoog: we leven in een tijd en maatschappij vol spanning en stress. Zowel lichamelijk als geestelijk ontstaan hierdoor blokkades en die belemmeren ons gezond leven en functioneren. ‘Het’ stroomt niet meer in en rond ons. Allerlei klachten en kwalen ontstaan zoals rug-, hoofd- en maagpijn, vermoeidheid, burn-out, moedeloosheid, enz. Het lijstje is lang.

Vanuit bovenstaande vaststelling kies ik in mijn klank- en lichaamswerk voor de weg naar ontspanning. Druk op druk geeft alleen maar meer druk. Muurtjes afbreken als het puin niet kan wegstromen, zorgt alleen maar voor nieuwe dammetjes. Eerste doel is dan ook om de levensenergie terug te laten stromen. Alles wat leeft, is constant in beweging. Alleen waar beweging is, is leven.

Vanuit dit stromen, kunnen lichaam en geest weer in harmonie komen en harmonie betekent healing. Eenmaal de levensenergie terug volop stroomt, kan er meer gericht gewerkt worden op bepaalde blokkades, dit echter zonder te forceren of te manipuleren. Eenmaal het lichaam ontkrampt, vloeit de rest eruit voort en komt een zachte dynamiek op gang. Dan kan wat vrij komt immers ook terug in de levensstroom komen.

Vraag meer uitleg of maak een afspraak

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial