Tekens in droge klei verdwijnen alleen

als de klei weer zacht is.

Littekens op het zelf verdwijnen alleen

als je vanbinnen zacht wordt.

In mijn klank- en lichaamswerk kies ik bewust voor de zachte weg.  Healing is geen kwestie van ‘special effects’. Gevoelens en blokkades losmaken is immers niet zo moeilijk -al maakt het vaak wel indruk-. Ik vergelijk het met iemand tegen het scheenbeen schoppen. Gegarandeerd krijg je reactie. De vraag is echter of de ander daarmee vooruit komt.

Het mooie aan klank- en lichaamswerk is dat er heel wat zachte werkvormen bestaan en dat precies deze methodes de meest subtiele impact hebben op lichaam en geest. Je kunt het vergelijken met een steen die je in het water gooit -en als mens zijn wij 75% water !-. Er ontstaan steeds grotere kringen ook als je de steen niet meer ziet; steeds perfecte cirkels ongeacht de vorm van de steen. Bij een grote steen heb je één ‘bloeb’ en enkele grote kringen. Bij een kleinere steen heb je een nauwelijks hoorbare ‘bloeb’ en een hele waaier van kleine cirkels die ver uitdeinen.

Bij deze zachte werkvormen wordt dus niets geforceerd of gemanipuleerd. Het lichaam wordt zachtjes uitgenodigd. Je voelt hoever je naar binnen mag gaan en wacht tot de weg vrijkomt voordat je verder gaat. Je kunt het vergelijken met plaatsen als de Mont Saint-Michel of Cap Gris Nes.  Je moet wachten tot de zee weg trekt en de weg of het strand vrij komt. Jij beslist niet wanneer je rijdt of over het strand stapt. De zee, het getij, geeft het ritme aan.

Enkele zachte werkvormen:

Holistic Pulsing of zachte wiegmassage

Individuele soundwave-sessie

Vraag meer info of maak een afspraak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial