Jaren terug, op reis in Vézelay. We bezoeken de prachtige basiliek. Opeens wordt op vraag van een gids de hoofddeur geopend. Hij vraagt de groep even te wachten. Wij wachten nieuwsgierig mee. Op het middaguur verschijnt in de middengang van de basiliek een rij van lichtcirkels,’le chemie de lumière’ genaamd.

Op heel wat oude, sacrale plaatsen valt op zomer- en winterzonnewende het licht op zo’n specifieke manier binnen dat het een perfecte weerspiegeling van het Rosas weergeeft op de koormuur, dat het precies op de altaarsteen valt of net loodrecht door die ene kleine opening naar binnen valt. Blijkbaar was er vroeger een kennis van het licht en wisten de bouwmeesters van zowel dolmens, stenen cirkels als kerken en kapelletjes dat licht op magische wijzen ‘te vangen’. Het was een moment om samen te komen en zich al vierend naar het licht te wenden.

Ook in deze donkere dagen verlangen we naar licht. Op veel plaatsen branden ‘s avonds kaarsjes en is er al kerstversiering. Maar hoe zou het zijn als we de magie ontdekken om ons zo te openen dat het licht recht in ons hart binnenvalt…
Kom je het samen met ons ontdekken, al ZieleZingend ?

Praktisch
Zondag, 20/12 van 10-12u – €15 – Inschrijven vóór zaterdag, 19/12, 20u
Na inschrijving sturen we voor start van de sessie de Zoomlink via mail

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial