Beyond religion

Op 14 november 2009 werkte ik voor het eerst samen met Ingeborg en dit naar aanleiding van haar CD-voorstelling Beyond Religion in de Magdalenakerk in Brugge. In een voorprogramma bracht ik voor een bomvolle kerk een aantal eenvoudige liederen bedoeld voor samenzang. De ervaring van het ZieleZingen in het honderdvoud. Daarna volgde de cd-voorstelling zelf.

Op de cd Beyond Religion  brengt Ingeborg zes mantra’s en chants uit de grote wereldreligies. Met het samenbrengen van deze liederen op één cd hoopt ze  het ‘hokjesdenken’ van sommige strekkingen binnen religies te overstijgen, beyond dus want als we dieper kijken dan uiterlijke vormen dan merken we dat de wezenlijke kern van alle godsdiensten opvallend gelijkenissen kent.

De mantra’s op deze cd werden door Dr. Emoto van Japan getest op hun helende waarde. Dr. Emoto deed jaren onderzoek naar het effect van klank op water. Hij zette daarmee het werk van o.a. Hans Jenny voort. In de wetenshap van Cymatics werd het effect van klank op allerlei stoffen bestudeerd. Dr. Emoto onderzocht het effect van klank op water(kristallen), niet onbelangrijk aangezien wij als mens 75% water zijn. Hij werd bij ons vooral bekend met zijn boek ‘De boodschap van water’. Hij was zelf te gast op deze cd-voorstelling en verraste ons allemaal met  een lied.

Masaru Emoto     Masaru Emoto zingt

Later brachten we dit concert ook nog op andere locatie, o.a. in het kader van de 2° Energetische Zondag in Flanders Expo in Gent.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial