powwowEen drumcirkel is een eeuwenoud ritueel. We vormen een cirkel, nemen een drum en volgen het ritme van onze hartslag. Op die manier verbinden we ons met onszelf, de ander en de hartslag van moeder aarde. We plaatsen onze intenties en dromen centraal en geven ze al drummend  voeten in de aarde.

In het tweede deel gebruiken we de grote powwow-trom. Deze wordt traditioneel opgesteld volgend de vier windrichtingen, die elk hun eigen energie hebben. Op de powwow kun je met meerdere mensen samen drummen, een unieke ervaring.

Dat klank trilling is ervaar je zeer goed tijdens een drumcirkel. De trilling van de Indianentroms die we gebruiken voel je dwars door je heen gaan en als we de pow-wow gebruiken trilt het dak er bijna af.

En toch wordt al dat getrom geen kakafonie, want bij een drumcirkel drum je op het ritme van je hartslag. Zo ontstaat harmonie en verbondenheid in het geheel. Voor een drumcirkel is geen enkele voorkennis nodig.

Er zijn troms aanwezig voor wie geen eigen trom heeft.


Drumcirkel XXL: Een dag op het ritme van jouw hartslag

Een drumcirkel staat regelmatig op ons programma. Het concept: we verbinden ons met onze hartslag en brengen die dan over op de sjamanendrums en later op de grote pow-wow. Zo binnen, zo buiten. En nee, we spelen geen vaste ritmes, dit is geen percussiecirkel. Onze hartslag vormt de basis, zoals in ons leven van alle dag, zoals de hartslag van moeder aarde. Op de pow-wow spelen we dan met meerderen en verbinden ons op dat moment ook ruimer met de anderen, de aarde en de traditie van de Native Americans (die we beter kennen als ‘Indianen’).

Net zoals de Native Americans verbinden we ons met wat in ons leeft, de ander en de natuur rondom en brengen dat over op de ‘Moederdrum’. Kom dit uniek moment meebeleven.

Schrijf je online in

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial